søndag 5. oktober 2014

Strikke- og linvarer


Bia Mohus Hammer stiller med  Strikke- og linvarer fra Latvia, samt Fårepølser og skinnfeller fra datterens gård.
 



Bia forteller at dette er et "Hjelp til Selvhjelp" prosjekt hvor all fortjeneste utelukkende går til eldre trengende i landsbyen Bene i Latvia.

De gamle (og noen yngre) kvinnene har skaffet seg et levebrød av å veve og strikke varer som de selger til oss når vi kommer på besøk, og som jeg forsøker å selge på markeder her hjemme. Uten vår støtte hadde livet nok vært betydelig vanskeligere, for noe særlig salg lokalt blir det ikke.

Alle har nok med å skaffe seg nok til det daglige brød. Livet på landsbygda i Latvia er noe ganske annet enn hva nordmenn ser på besøk i Riga.

Riga er lik enhver europeisk storby hvor alt er moderne, det er mange gode designere i Riga, noe bybildet bærer preg av. I Riga avvikles hvert år første helg i Juni et stort utendørs Husflidsmarked.

Det er helt fantastisk, og hvis det er av interesse så kan jeg gjerne fortelle/gi tips om hvordan man kan ta seg dit uten å reise på «pakketur» til dobbelpris. Etter mer enn 30 besøk så er jeg godt kjent, både i Riga og på landsbygda.
 

 




Latvia, håndarbeidsdamene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar